Hvad Er En Babyjogger?

En babyjogger er en kombination af en klapvogn og en løbevogn, hvor barnet kan sidde under en køretu

Uploaded af swebaby.dk d. 06. November 2020
Billede af: Pixabay

En babyjogger er en kombination af en klapvogn og en løbevogn, hvor barnet kan sidde under en køretur, mens mor eller far er ude og tage en løbetur. I modsætning til en traditionel klapvogn så er en babyjogger konstrueret på en sådan måde, at dn er velegnet til at køre med en højere hastighed og i terræn.

Babyjoggeren er som regel udformet som en sporty klapvogn, hvor især hjulene er større, samtidig med at bunden er hævet højere op fra jorden, end man ser hos de fleste klapvogne.

Sådan vælger du den rette babyjogger

Størrelsen på hjulene, komforten og ikke mindst afskærmningen og benpladsen (for den voksne) er de fire faktorer, som du skal se på, når du anskaffer dig en babyjogger.

Størrelsen på hjulene spiller ind i forhold til, hvilke underlag du kan bruge din babyjogger på. Bliver hjulene for smalle, så risikerer du, at de sidder fast, hvis du kører på lidt blødt underlag. De fleste babyjoggere har hjul med en størrelse på 16-20 tommer.

Komforten og afskærmningen er dog noget vigtigere, for det afgør, hvor godt din baby sidder, samt om der er skærmet godt af for eventuel regn, blæst og sol. 

Benpladsen. Den tænkes der ikke altid så meget over, men du skal huske at prøve den pågældende babyjogger, før du køber den. Det er nemlig ikke alle babyjoggere, der har den samme mængde plads til løberens ben, alt efter hvor justerbart håndtaget er. 

Det kan virke som en mindre detalje, men hvis du banker benene op i babyjoggeren på turen eller skal ændre mærkbart på din løbeteknik, så er det ikke altid et hit.

Tak for støtten

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for støtten de her bidraget til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik på avXpertens webshop, eksempelvis et par nye Apple AirPods, eller måske et ladekabel til elbil samt utallige andre kabler og smarte gadgets.