Hvad Kan En Baby Se?

Man har i mange år haft en tro om, at helt spæde babyer slet ikke rigtig kunne se noget, eller at de

Uploaded af swebaby.dk d. 02. March 2021
Billede af: Pixabay

Man har i mange år haft en tro om, at helt spæde babyer slet ikke rigtig kunne se noget, eller at de ihvertfald ikke kunne se klart. Man gik ud fra, at synet på en baby var dårligt udviklet, og at den dermed ikke var i stand til at se videre godt.

Senere har man så fundet ud af, at det slet ikke forholder sig sådan, tværtimod. I denne artikel gennemgår vi den verden, som en baby kan se, og hvordan den ser den.

Hvad kan en baby se? En baby kan fra starten se det, som den har brug for, hvilket er cirka 20 - 30 centimeter frem, så den kan se sin mor eller far, når den ligger i armene. På denne afstand kan en baby sagtens se relativt skarpt. Den har dog udfordringer med at se skarpt på længere afstande i starten. Du kan altså sagtens kigge din baby i øjnene og forvente, at den kan se det samme.

Man har fundet ud af, at menneskets øjne allerede bliver udviklet i fostertilstanden. Det er altså helt forkert antaget at en baby ikke kan se. Man mener faktisk, at en baby kan tyde ting helt op til 6 meter væk. Den ligger altså ikke blot og kigger ud i ingenting, men kigger derimod nysgerrigt rundt.