Kan Børn Sove For Meget?

Det kommer nok ikke som den helt store overraskelse for de fleste forældre, at babyer sover rigtig m

Uploaded af swebaby.dk d. 11. February 2021
Billede af: Pixabay

Det kommer nok ikke som den helt store overraskelse for de fleste forældre, at babyer sover rigtig meget. Babyer kan endda sove så meget, at deres forældre kan blive helt bekymrede for, hvorvidt det er normalt eller ej. Dette får du svaret på i dette indlæg.

Kan børn sove for meget? Babyer og helt små børn kan ikke sove for meget. Jo yngre barnet er, jo mere har det også brug for søvn, hvile og restitution. Små børn og babyer bruger søvnen til at bearbejde alle de indtryk, som de får i løbet af en dag. Du skal derfor ikke være bekymret, hvis din baby eller lille barn sover rigtig meget, glæd dig i stedet over, at du har en masse tid til at få slappet af.

Et nyfødt barn vil eksempelvis ofte sove et sted mellem 16-20 timer i døgnet. Sammenlagt med, at denne søvn bliver spredt ud over mange korte lure på et par timer, så kan det til tider føles som om, at babyen sover mere eller mindre hele tiden.

Først efter omkring 2 måneder begynder en baby at kende forskel på nat og dag, hvorefter baby så småt vil begynde at sove mere om natten og mindre om dagen.