Kan Man Genbruge Sutter?

Ja, i princippet kan du godt genbruge sutter, hvis de er i hel stand og er korrekt rengjort. Det er

Uploaded af swebaby.dk d. 06. November 2020
Billede af: Pixabay

Ja, i princippet kan du godt genbruge sutter, hvis de er i hel stand og er korrekt rengjort. Det er dog ikke anbefalelsesværdigt, da de sjældent er i hel stand, når først de har været brugt.

De fleste sutter får nemlig revner og huller i takt med, at de bliver brugt af de små. Det skyldes, at de bliver udsat for både bid og vrid, hvilket gør, at de med tiden bliver møre, får huller og rifter, som gør, at de kan være nærmest umulige at få rengjort korrekt.

Køb nye sutter i stedet for at genbruge dem

De små huller og rifter er ikke blot tegn på, at din baby bider og bruger sine sutter. De små huller og rifter i sutterne er nemlig også dem, der gør, at sutter ikke bør blive genbrugt.

Via hullerne kan sutterne blive fyldt med bakterier fra barnets mund og det savl, som løber ind i dem. Det er tæt på at være umuligt at få rengjort sutter indvendigt, når først der er et lille hul eller revne i dem. 

Når du oplever det i en sut, så skal du smide den ud med det samme, da den der er i gang med at blive en bakteriebombe for dit barn.

Netop slitagen af sutterne er det, der gør, at de langt fra er velegnet til at blive genbrugt. Samtidig vil den korrekte rengøring af sutterne også være medvirkende til, at en slitageskade bliver mere fremskreden. I stedet for at genbruge sutter, er anbefalingen derfor, at du køber nye - især når de ikke koster ret meget.

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for støtten de her bidraget til denne artikel. Hos avXperten bestiller du et stort udvalg af smartwatch varer. Tak for hjælpen!